Go to Top
Tel. +45 59 160 160

Million-investering i bøjlearmskasser tjent hjem på mindre end 2 år

En udskiftning af gamle modulkasser med 800.000 nye bøjlearmskasser reducerede volumen på returtransport med 80% og behovet for vaske- og lagerkapacitet med 50%.
Væsentlig reduktion i supply chain costs

I starten af 2013 iværksatte en af Schoeller Plasts kunder en omfattende optimering af logistikken af varer. Det centrale i projektet var udskiftningen af de gamle modulkasser med nye, stabelbare bøjlearmskasser - en investering på et 2-cifret millionbeløb. Schoeller Plast udviklede og leverede i første omgang 500.000 kasser ud fra kundens specifikationer. Foruden specielt håndtag og etiketholder omfattede det bl.a. RFID (Radio Frequency Identification), som giver nye muligheder for optimering af logistikken. Sammenlignet med de gamle modulkasser fylder de nye bøjlearmskasser kun en femtedel i tom tilstand. Det har reduceret den samlede transport både internt og ud til leverandørerne væsentligt.

2-cifret millionbeløb tilbagebetalt inden for 2 år

Reduktionen af tomlast åbnede desuden op for yderligere besparelser, idet virksomheden fik mulighed for at konsolidere al kassevask på én lokation mod tidligere to. Så selvom de samlede udgifter til logistikomlægningen, inkl. produktion og implementering af indtil videre 800.000 bøjlearmskasser, løber op i et 2-cifret millionbeløb, er investeringen betalt tilbage på under to år.

Naturligt led i fokus på bæredygtighed

"Vores kunde har konsekvent fokus på bæredygtighed, og hensynet til miljøet er også en naturlig del af vores samarbejde", fortæller Ole Pehrson, Head of Sales hos Schoeller Plast. Ud over de store CO2-besparelser på transporten, har vi også opnået betydelige ressourcebesparelser på råvareforbruget. Ud fra "vugge til grav" princippet har vi tilbagekøbt kundens gamle modulkasser, som vi også selv har produceret. Vi stillede en mobilkværn op hos dem, og kværnede ikke mindre end 812 tons kasser til plastgranulat, som genanvendes i andre produkter, der ikke kræver kontakt med fødevarer".

Bedre nedkøling og mindre pladskrav

Foruden de logistiske fordele har omlægningen også medført mærkbare kvalitetsforbedringer inden for opbevaring og salg. En bedre luftgennemstrømning i bøjlearmskasserne giver fx en mere effektiv nedkøling af varerne og dermed en større holdbarhed. Desuden giver designet i de moderne, ensfarvede kasser en pænere præsentation af varer. Og så er virksomheden naturligvis glade for at få reduceret pladskravet til opbevaring af tomme kasser med 80%.

Fordele ved overgang til bøjlearmskasser:
  • reduktion af tomlast med 80%
  • reduktion af kapacitet til vaskeanlæg og emballageafdelinger med 50%
  • bedre nedkøling af varerne og dermed længere holdbarhed
  • pænere og mere ensartet præsentation af varer
  • pladskrav til opbevaring af tomme kasser nedsat til en femtedel på lagre og i butikker
  • tilbagebetalingstid på under 2 år for den samlede investering
Kontakt Schoeller Plast på +45 59 160 160 for mere information.