Karrieremuligheder

Schoeller Plast - en verden af muligheder

Plastmager

Bliv plastmagerelev og skab en lovende fremtid

Som plastmagerelev hos Schoeller Plast får du lov at arbejde med de nyeste produktionsmetoder, blive stillet overfor spændende udfordringer og opleve vores avancerede robotteknologi på helt tæt hold.

Vi giver dig de bedste forudsætninger for at udvikle de kompetencer, der skal til for at blive uddannet plastmager.

Hør vores plastmager og plastspecialist, Sune, fortælle om sin elevtid hos Schoeller Plast i videoen her.

N

Startløn som elev

Vi følger Industriens overenskomst

N

Arbejdstid

Dagvagt:  06.00 – 14.00
Aftenvagt: 14.00 – 22.00
Natvagt: 22.00 – 06.00

N

Uddannelsens varighed

4,5 år med blandet erhvervspraktik og skoleophold

N

Karriereveje

Sprøjtestøbning
Ekstrudering
Termoformning
Hærdeplast

Udvid dine kompetencer

Oplev en spændende hverdag – og bliv en del af fremtiden

Som plastmagerelev hos Schoeller Plast vil du blive introduceret til nytænkende produktionsmetoder og et spændende arbejdsmiljø, hvor ikke to dage er ens – og der vil altid være nye udfordringer at løse.

Du får lov at betjene de maskiner, som skaber de produkter af plast, du kender fra hverdagen. Her skal du gøre materialer klar og indstille vores maskiner, programmere robotter, finde og løse problemer, hvis maskinerne ikke kører, som de skal, og til sidst tjekke at slutprodukterne er, som de skal være.

Hos Schoeller Plast får du tildelt alsidige opgaver og får lov at være med inde over alle faserne i processen. På den måde får du en bred viden om feltet og får kompetencer indenfor flere typer af opgaver. Det betyder i sidste ende, at du vil kunne finde dig til rette i del af branchen, der tiltaler dig mest.

Sune Falk, plastmager og tidligere elev

Hos Schoeller Plast er vi en stor familie, hvor du skaber et bånd til dem, du omgås med i det daglige. Her får du et smil på gangen fra alle dine kolleger, og du får lov at lære nogle fantastiske mennesker at kende, som også glæder sig til at lære fra sig og give sin viden videre til dig.

Plastmagereleverne fortæller

Mød Marianne, plastmagerelev med bæredygtighed for øje

Som plastmagerelev hos Schoeller Plast, er Marianne med hvor hun lærer bedst. Hun følger forskellige plastmagere og beskæftiger sig med hele produktionsprocessen.
Marianne starter oftest sin arbejdsdag ud med optælling af maskinerne i produktionen, for at danne sig et overblik over hvor langt hver ordre er. Hun rengør og vedligeholder forme, så de er klar til næste produktion, og hun er med til at starte nye produktioner op. En opgave der kræver stor koncentration, da det oftest indebærer store tunge forme, der skal håndteres og flyttes med kran.
Man ved aldrig hvad dagen bringer. Maskinerne får løbende fejl, store som små, så Marianne er med hvor der er brug for hende.
”Som plastmager skal man holde øje og rette til på maskinerne hele tiden for at sikre det rette resultat og kvalitet. Jeg ved aldrig hvad dagen bringer af udfordringer, og det passer mig rigtigt godt, at jeg skal være klar til lidt af hvert. Det er også noget af det bedste ved at være plastmagerelev. Der dukker hele tiden noget nyt op, jeg skal tage mig af, og det er spændende at få lov at arbejde med maskinerne og robotterne”, fortæller Marianne.

Hvorfor vil du være plastmager?

”Jeg valgte plastmageruddannelsen, da jeg gerne vil producere noget brugbart. Plastik bliver anvendt i utallige sammenhænge, og er et spændende materiale, der kan løse mange problemstillinger, hvis det anvendes korrekt. Debatten om plastik i miljøet, er for mig, også meget interessant. Derfor er min plan som uddannet også at bruge min store viden om plast til at gøre produktionen og brugen af det endnu mere bæredygtigt”, fortæller Marianne om hendes valg af uddannelse.

Det er de helt små detaljer der optager Marianne, for de kan gøre forskellen på et ufærdigt og perfekt produkt. At indstille de korrekte parametre på sprøjtestøbemaskinerne, og forstå hvilke ændringer der skal til for at opnå det rette produkt og kvalitet, at vide hvorfor plastik opfører sig som det gør ved varme og kulde, og at kende de mange forskellige typer og sammensætninger af plast, er det der interesserer Marianne.

”Der er meget jeg skal lære, så jeg regner bestemt ikke med at kede mig gennem min uddannelse. Det er en branche, der vil give mig udfordringer og holde min nysgerrighed ved lige de næste mange år”, siger Marianne afslutningsvist.

Plastmagereleverne fortæller

Gandalf er med under hele processen – også når der skal ryddes op

”Jeg følger forskellige svende på forskellige arbejdsopgaver, der har relevans for mit læringsforløb. Men jeg er også med, når der skal gøres rent og ryddes op, for det er vigtigt, at der er orden på tingene, når nye produktioner skal startes op”, fortæller Gandalf.

Som elev hos Schoeller Plast er Gandalf med under hele processen – lige fra produktion til vedligeholdelse på værkstedet – for det er vigtigt at have indsigt i de mange forskellige aspekter plastmagere arbejder med.

”Jeg er glad for at være havnet hos Schoeller Plast. Det er et dejligt sted, med en masse glade folk med højt humør. At have en hverdag blandt hjælpsomme kollegaer der er ivrige efter at lære fra sig, er guld værd”, siger Gandalf om Schoeller Plast som arbejdsplads.

Hvorfor vil du være plastmager?

”Jeg havde aldrig hørt om plastmageruddannelsen før, så det var noget helt nyt. Men den høje jobsikkerhed i faget tiltalte mig, samt at kroppen ikke overbelastes af hårdt fysisk arbejde. Og så er det altid spændende at prøve noget nyt”, fortæller Gandalf om sit valg af uddannelse.
Noget tyder på at Gandalf er landet på den rette hylde, for han finder faget spændende og interessant at arbejde inden for. Særligt det at være med til at afslutte produktioner og starte nye op, er noget af det bedste ved at være plastmagerelev.

”At være med til at flytte de store forme til og fra maskiner, er interessant at være med til. Det kræver koncentration og forsigtighed”, fortæller Gandalf.
På trods af at plastmageruddannelsen i øjeblikket kun udbydes fra skoler i Jylland, har Gandalf intet at klage over.

”Vi er afsted i 5 uger ad gangen, og det fungerer rigtig godt. Man kan se det som en lille ferie – bare med skole. Vi får både mad og et sted at sove, og vi er 15-20 elever på et hold, så der er altid nogle at bruge tiden med, når skolen er overstået”, fortæller Gandalf afslutningsvist.

Bliv elev

Er uddannelsen måske noget for dig?

Vi ved, at teknologi og plast er fremtiden. Industrien er i massiv udvikling, og som plastmagerelev tager vi dig med på rejsen og oplærer dig i de vigtigste metoder og færdigheder, du skal bruge i dit arbejde som plastmager.

Som plastmager får du lov at blive en del af fremtiden. Skal du være med?