Den 20. maj fejrer Schoeller Plast, der er en af Danmarks største producenter af sprøjtestøbte plastemner, 50 års jubilæum. Det, der startede med produktion af øl- og sodavandskasser, har siden udviklet sig til produktion af industrielle produkter til nogle af Skandinaviens største aktører inden for bl.a. detailhandel, transport, medico og fødevarer.

Schoeller Plast blev grundlagt i 1966 af Alexander Schoeller, der, med sine rødder i den verdensomspændende emballagekoncern Schoeller Group, så et marked for produktion af øl- og sodavandskasser til de store danske bryggerier. Sønnen Michael Schoeller fik siden til opgave at opbygge den danske produktion, som vi i dag kender som Schoeller Plast. I årenes løb er virksomheden gået fra at ølkasser til at være en af Danmarks dygtigste inden for design og produktion af sprøjtestøbte industrielle plastemner, og i dag er Schoeller-navnet synonym med teknologiske produkter til mange forskellige formål og industrier.

Kompetencer efterspurgt i mange brancher

Som en naturlig udløber af produktionen af øl- og sodavandskasser udviklede produktsortimentet sig hurtigt til også at omfatte transportkasser til andre brancher. Bl.a. stod Schoeller Plast i 1970’erne bag et Modulbox-koncept i til fødevare- og detailhandelen, som blev udviklet i samarbejde med førende skandinaviske dagligvaredistributører som FDB, KF Sverige (i dag Coop) og IRMA.

Med en stadig større maskinpark, der i dag tæller mere end 25 automatiserede sprøjtestøbemaskiner, begyndte man sideløbende med fremstilling af eget sortiment, også at tilbyde sin knowhow og assistance inden for sprøjtestøbning og produktion til andre virksomheder. Både på kundernes egne forme, men også med udvikling af forme til kundernes produkter.

I takt med markedsudviklingen har denne del af virksomheden vokset sig større og er blevet så efterspurgt, at Schoeller Plasts hovedforretning i dag ligger inden for rådgivning og produktionen af industrielle produkter, fra helt små emner på et par gram til tunge emner på adskillige kilo. Kundelisten tæller således nogle af Skandinaviens største aktører inden for en lang række brancher og industrier bl.a. detailhandel, transport, medico og fødevarer.

Løbende udvikling af forretningskoncept

I de seneste år har Michael Schoeller givet stafetten videre til sønnen Nicholas, der har fortsat virksomhedens vækst og udvikling.

”Markedet er et helt andet i dag, end da min far, startede virksomheden”, konstaterer Nicholas Schoeller. ”Vi mærker i høj grad globaliseringen og konkurrencen fra udlandet. Udviklingen går meget hurtigere og stiller konstant krav til nye produktionsmetoder. Samtidig spiller miljøet en stadig større rolle. Derfor investerer vi fortsat i produktudvikling og formteknologi, ligesom vi konstant arbejder på at optimere maskiner, produktionsmetoder og genbrugssystemer, der kan nedbringe spildmængderne”.

”Vores forretningskoncept har også ændret sig markant siden – særligt de senere år. Bl.a. med større fokus på udviklingsprojekter, hvor der stilles store krav til medarbejdernes kompetencer. Vi er nødt til at være tættere på kunderne for at kunne gøre en forskel, og det er vores ambition at være toneangivende leverandør på de markeder, vi betjener. Derfor har vi investeret i et design- og konstruktionsafdeling, der kan rådgive i alle faser og være med fra starten i de helt umodne projekter og frem til de sættes i produktion”, slutter Nicholas Schoeller.

De første 50 år fejres

Det er med mange planer og visioner for fremtiden, at Schoeller Plast fejrer 50 års jubilæum. Det sker ved en reception på fabrikken i Nr. Jernløse ved Regstrup for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere fredag den 20. maj kl. 14-17.

Yderligere oplysninger

Schoeller Plast Enterprise A/S
Jan Bybjerg Pedersen
Tel. +45 59 160 168
Ole Pehrson
Tel. +45 59 160 169
www.schoeller-plast.dk