Kan du huske 12-styks-ølkassen?

maj 20, 2020

Vi har været en god tur nede af memory lane og har fundet den ikoniske 12-styks-ølkasse, som vi udviklede og disruptede ølmarkedet med tilbage i 80’erne. Kassen blev hurtigt en meget populær kasse hos de mange forbrugere, der nød godt af, at man nu kunne få en kasse, der var til at bære for alle. Deraf fik den også hurtigt kaldenavnet ”pensionistkassen”.

Da vi hos Schoeller Plast netop havde udviklet kassen og skulle ud at præsentere løsningen for de danske bryggerier, var der i første omgang blot et enkelt dansk bryggeri, der hoppede med på ideen og lancerede kassen. Det valg nød bryggeriet rigtig godt af, da de i løbet af kort tid stjal store markedsandele, fordi forbrugerne simpelthen foretrak den mindre, lettere og fikse ølkasse.

Efter kort tid fulgte mange af de andre bryggerier efter og lancerede den samme kasse til stor glæde for forbrugerne, der nu kunne få ”pensionistkassen”, uden at skulle gå på kompromis med deres normale ølvalg. Det betød imidlertid også, at de vundne markedsandele blev erobret tilbage igen, så tilstandene igen var normaliseret på ølmarkedet.

Sidenhen blev den populære ølkasse dog taget af markedet igen, selvom forbrugerne var vilde med den. Det, synes vi hos Schoeller Plast, er ærgerligt, og vi tænker derfor, om ikke det er tid til at bringe 12-styks-kassen tilbage til forbrugerne?

12-styks-ølkassen har alle de samme fordele i forhold til bæredygtighed og cirkularitet, som den eksisterende 30-styks-kasse, der anvendes i dag. 12-styks-kassen kan produceres i genbrugsplast, og så kan vi samtidig garantere lang holdbarhed, der sikrer en miljørigtig og bæredygtig løsning. Når kassen alligevel om mange år bliver slidt op, kan den kværnes og anvendes til nye kasser igen. Det er en cirkulær løsning, der fungerer.

Hos Schoeller Plast er vi produktionsklar, og vi vil med stor fornøjelse være med til at bringe den bæredygtige løsning på markedet igen, som vi samtidig ved, forbrugerne elsker.