Da Schoeller-Plast-Enterprise A/S startede med til at lave ølkasser i plast til det danske marked sidst i tresserne skulle det være slut med de tunge ølkasser i træ.  De nye kasser var væsentlige lettere at håndtere og de kunne nu stables og dermed spare plads. I dag er produkterne nogle andre, men tilgangen med at gøre transport og opbevaring lettere for kunden siden da, er stadig den samme. Virksomheden skaber i dag plastkassesystemer til industri og detailhandel. Det er løsninger, der giver kunden besparelser på energi og plads. Det gør de så godt, at Schoeller Plast er blevet indstillet til DI Vestsjællands Initiativpris 2015.

Prisen gives til en virksomhed i DI’s medlemskreds, der viser særlig initiativ, virkelyst og vækst.

Schoeller Plast går foran for at bruge resurserne bedre. Danskerne smider hvert år over 400.000 tons plastaffald ud. Næsten halvdelen af det bliver smidt ud med det almindelige husholdningsaffald, så muligheden for at genanvende plasten går op i røg på forbrændingsanlæggene. Der er altså et stort potentiale både for mere genanvendelse, men også for at skabe nye arbejdspladser. Schoeller Plast er med i nyt projekt sammen med Holbæk Forsyning A/S om at genanvende mere af det plastaffald fra 25.000 husstande i Holbæk Kommune. Projektet støttes af miljøministeret og plasten skal i første omgang bruges til affaldsløsninger produceret i plast.

”Schoeller Plast er en virksomhed, der viser nye veje. Dels i forhold til at udvikle nye produkter og løsninger sammen deres kunder. De har en fin fornemmelse for resurser i hele værdikæden. De forstår, at det er vigtigt at kunden får en løsning, der er af højeste kvalitet, effektiv og spare penge. Det er en tilgang, der kan inspirere andre danske virksomheder, siger formand for DI Vestsjælland Hans Hellstrøm Henningsen og fortsætter.

”Vestsjælland har mange spændende produktionsvirksomheder, der er gode til at kombinere fremstilling med viden. Det fastholder virksomheder og arbejdspladser i Danmark. De virksomheder skal mere frem i lyset, for de er afgørende for udviklingen i regionen. En sådan virksomhed er Schoeller Plast.”
Virksomheden startede i 1966 i et nedlagt mejeri i Jernløse, hvor den første plastproduktion begyndte. Siden er den blevet til en række udvidelser. I forbindelse med at initiativprisen overrækkes indvier Schoeller Plast den seneste udvidelse nemlig en lagerhal på 1800 kvm, der skal bruges til opbevaring af produkter.

Pressen er velkommen tirsdag den 10. november 2015 kl. 13.00. Formanden for DI Vestsjælland Hans Hellstrøm Henningsen overrækker prisen ved et arrangement på Schoeller-Plast-Enterprise A/S, Hovedgaden 21, 4220 Regstrup, hvor der også vil være tale af blandt andre Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard.
Initiativprisen fra DI Vestsjælland betyder, at Schoeller-Plast-Enterprise A/S er en af 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, der uddeles på en konference for mindre og mellemstore virksomheder den 20. januar 2016.

For yderligere oplysninger kontakt konsulent i DI Bent Outzen, tlf. 3016 6525 eller pressekoordinator Anders Brandtoft på tlf. 3377 3821, eller hos Schoeller Plast, Forretningsudviklingschef Jan Bybjerg Pedersen på tlf. 59 160 168.