I Schoeller Plast ligger den cirkulære tanke os meget på sinde og det var en af oprindelige grunde til, at vi allerede i 70’erne begyndte at genbruge den plast, som kom fra overskudsproduktion og fra vores kunders kasserede emner.

Nogle af de mange og gode eksempler var modulkassesystemet, som blev udviklet til COOP. Hvor vores grundtanke fra starten var, at vores produkter skulle anvendes mange gange og dermed spare forbruget ved indkøb af nye pakkematerialer, og samtidig beskytte produkterne i distributionsleddet bedst muligt for dermed at undgå beskadigede produkter og reducere spild af fødevarer.

Et andet godt eksempel hvor Cirkulær Økonomi ikke bare sund fornuft, men også er god økonomi, er når vi ”låner” plasten ud til vores kunder i den periode, der er brug for løsningerne, for herefter at tage disse tilbage og producere til samme eller nye produkter.

Vores velkendte brune og grønne ølkasser, som har været i brug dagligvarehandlen i mere end 40 år, kan stadig omstøbes til nye ølkasser eller helt andre produkter, selv efter flere årtiers brug!
Vi synes nu, det kunne være sjovt at få bryggerierne til at relancere en ny og mere moderne ølkasse, i stedet for de kedelige dåser og wrap-around løsninger, og blive ved vores velfungere flaskepantsystem og undgå dåserne.

Allerede i 80’erne tog vi de første mobile kværn i brug, som betød, at vi kunne kværne plastkasser på vores kunders adresser og dermed reducere returfragt og energiforbruget ved transporten. Disse løsninger er stadig i brug og bidrager stadig positivt til miljøtankerne. Alle disse materialer bliver til nye gode produkter, som holder mange år frem.

Disse visionære tanker følger stadig med i vores hverdag i Schoeller Plast, og det er naturligvis derfor, vi stadig synes at kunne bidrage med gode input, når vi udvikler vores produkter i samarbejde med vores gode kunder. Vores muligheder og mange stærke løsninger i returemballager giver i høj grad mening både økonomisk og for miljøet.

Vores stærke bagland i Schoeller Gruppen indenfor returemballager bidrager naturligvis hertil, og vil du vide mere, skal du endelig kontakte os.