Til maj rejser Marius afsted til Tyrkiet for at repræsentere Danmark ved EM i fodbold for døve og hørehæmmede. Men det er dyrt at sende et landshold til en slutrunde, og det betyder en høj egenbetaling for spillerne, der skal dække indkvartering, kost og logi og flybilletter. Derfor har vi valgt at støtte Marius med 1000kr. til hans deltagelse, så han kan komme afsted og kæmpe mod Europas bedste.

Inden påske var Marius forbi Schoeller Plast til en lille snak om hans udtagelse til landsholdet og den forestående deltagelse ved EM 2024.

Som blot 4-årig startede han til fodbold, og i de seneste år har han spillet i Tuse I.F. Men vi skal ikke længere tilbage end til september 2023, hvor Marius var med til sin første landsholdstræning. Derfor var det også en positiv overraskelse da han blev ringet op af landstræneren, der kunne fortælle at han var blevet udtaget.

Noget tyder på at Marius har gjort flot figur, for til de kommende træningskampe forud for EM, er han røget direkte ind i startopstillingen, og endda på sin foretrukne plads som defensiv midt.

Med sine 16 år er Marius holdets yngste spiller. Selv fortæller han at holdet er meget blandet aldersmæssigt, men han forventer ikke at det bliver et problem. Han ser frem til at være sammen med andre spillere som kan sætte sig ind i hans situation og har samme kendskab til den.

Han beskriver deltagelsen ved EM som både spændende og udfordrende, og nævner dygtige modstandere som Ukraine, Tyskland og Tyrkiet. Han glæder sig til at opleve en anderledes fodboldkultur, hvor de alle skal spille som døve. Især ser han frem til sidste dag hvor der holdes en stor fest for alle hold.

Selv beskriver Marius festen på sidste dag som,

”En god mulighed for at danne venskaber på tværs af lande og hold”.

Vi ønsker Marius og Det danske fodboldlandshold for døve og hørehæmmede held og lykke til EM.

 

Følg landsholdet til EM i Tyrkiet på Facebook og Instagram hos Dansk Døve-Idrætsforbund.