Vores prisnominerede og miljøvenlige kapillærkasse har fået nyt navn HOMEFARM. Den er nu sat i produktion efter en afsluttet kickstarterkampagne og kan købes hos 85 udvalgte forhandlere fra foråret 2019.

I efteråret 2018 lancerede vi en kickstarterkampagne med det formål at indsamle penge til produktionsopstarten af HOMEFARM samt få konkrete tilbagemeldinger på produktet fra relevante forbrugere. Kampagnen nåede desværre ikke sit finansieringsmål, men den positive respons og store efterspørgsel fra målgruppen har betydet, at vi alligevel har sat den miljøvenlige kapillærkasse i produktion.

HOMEFARM er et nyt og bæredygtigt alternativ til den klassiske kapillærkasse i flamingo, der flittigt benyttes rundt om i de skandinaviske drivhuse. HOMEFARM er skabt i genbrugsplast og kræver dermed mindre energi at producere. Samtidig betyder HOMEFARMs design, at det er muligt at transportere cirka fire gange så mange på én palle, hvilket gør, at den forurener væsentligt mindre under transport.

Jan Bybjerg Pedersen udtaler: ”Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på produktet, og vi føler os derfor sikre på, at HOMEFARM vil blive taget rigtig godt imod af forbrugerne, når den kommer i butikkerne til foråret”.

Videre har vi valgt at indgå en samarbejdsaftale med plantekasseproducenten Agro Block, der skal stå for salg og distribution af HOMEFARM. Vi producerer i forvejen Agro Blocks stabelbar plantekasse med samme navn, og derfor mener begge parter, at det giver en god synergieffekt. ”Vi mener, at de to produkter komplimenterer hinanden rigtig godt, og vi tror på, at det giver os en strategisk fordel, at vi kan præsentere to forskellige produkter inden for plante- og kapillærkasser, der begge er produceret udelukkende af genbrugsplast” siger Lars Carstensen, der er Salgsdirektør hos Agro Block.

De to produkter er begge skabt med en vision om at bidrage til cirkulære miljøløsninger og nedbringe CO2-mængden ud fra FN’s verdensmål om ansvarlig produktion og forbrug, en større klimaindsats samt en forbedring af livet i verdenshavene. Alene ved produktionen af plante- og kapillærkasser i genbrugsplastik sparer man betragtelige mængder af CO2 i forhold til klassiske kapillærkasser af flamingo eller plantekasser i beton. Dertil kommer så yderligere besparelser ved fragt og materialefremstilling samt en efterfølgende genbrugsværdi.

Agro Block havde senest i slutningen af oktober 2018 HOMEFARM med på messen Building Green i Forum i København og på fagmessen for havecentre i Odense i januar 2019, og her modtog de en stor mængde positiv feedback på produktet og oplevede en særlig interesse fra nye mulige kundesegmenter.

De første 85 forhandlere i Danmark er allerede klar til at tage både HOMEFARM og Agro Block ind i sortimentet senest fra foråret 2019, men ambitionerne rækker ud over landets grænser. Vi vil gerne distribuere produkterne udover landets grænser – i første omgang digitalt og herefter med distribution gennem større forhandlerkæder – ligesom vi håber på at kunne fremstille flere produkter inden for samme kategori med det tilfælles, at de alle sammen skal forankres i genbrugsplast.

Afslutningsvis er vi rigtig glade for og stolte over at kunne præsentere, at HOMEFARM er blevet nomineret til ”Årets Nyhed” til Haveselskabets prisuddeling CPH GARDEN. CPH GARDEN AWARD finder sted ved Haveselskabets årsfest for haveelskere den 20. til 23. juni 2019.

Vi forventer, at HOMEFARM kan købes i butikkerne omkring påske, og du kan finde de kommende forhandlere her.