HOMEFARM bliver nu mere bæredygtig end nogensinde

okt 24, 2019

I foråret 2019 satte vi vores prisnominerede og miljøvenlige kapillærkasse HOMEFARM til salg i detailhandlen, efter at produktet i 2018 blev lanceret som et nyt og bæredygtigt alternativ til den klassiske og vidt udbredte kapillærkasse i flamingo. HOMEFARMs bæredygtige kapillærkasser har i den forgangne sæson opnået mange positive tilbagemeldinger og stor efterspørgsel fra forbrugerne, og produktet blev tilmed nomineret til ”Årets Nyhed” ved CPH Garden Award 2019.

Vi har til den kommende forårs- og sommersæson i 2020 tilpasset og forbedret HOMEFARMs kapillærkasser i henhold til vores vision om cirkulære miljøløsninger samt vores målrettede arbejde for en grønnere fremtid med genbrugsplast.

Hos Schoeller Plast påtager vi os et ansvar for at forhindre uhensigtsmæssig håndtering af plast, og vi har som en del af en række bæredygtige tiltag udarbejdet en plan for, hvordan plasten skal indsamles, kværnes, vaskes og genbruges på den mest hensigtsmæssige måde for miljøet.

Regeringens nylige strategiudspil ’Strategi for cirkulær økonomi’ foreslår at fremme en mere ensartet indsamling af husholdningsaffald i kommunerne som en nødvendighed i arbejdet for at øge plastgenanvendelsen.

Det forslag har vi taget til os, og vi har som et helt nyt tiltag påbegyndt produktionen af HOMEFARM kapillærkasser i brugt husholdningsplast, som er indsamlet fra en række byer i Jylland gennem forbrugernes affaldssortering. Med dette nye tiltag har vi gjort produktionen og distribueringen af HOMEFARM mere bæredygtig end nogensinde før.

Udover HOMEFARMs nye flotte logo, der pryder kapillærkassens ydre, har vi desuden som noget nyt sikret konstruktionen en yderligere stabilitet, idet bunden og monteringshullerne til hjulene er blevet forstærket. Dette sikrer tilmed også en længere holdbarhed af produktet. Når din HOMEFARM kapillærkasse ikke længere er i brug, er den fuldt ud genanvendelig og kan benyttes som råmateriale til fremstilling af nye produkter.

HOMEFARMs kapillærkasser er produceret i 100% genbrugsplast som forbruger betragteligt mindre CO2 end den traditionelt anvendte flamingokasse.

Desuden mindskes udledningen af CO2 under transporten af HOMEFARM kapillærkasser markant sammenlignet med den klassiske kapillærkasse i flamingo, idet det velgennemtænkte design gør det muligt at transportere cirka fire gange så mange HOMEFARM kapillærkasser per palle. Visionen bag HOMEFARM er at nedbringe CO2-udledningen i henhold til FN’s verdensmål om ansvarlig produktion og forbrug, en større klimaindsats samt en forbedring af livet i verdenshavene.

I dagens Danmark er der heldigvis ganske stort fokus på at nedsætte mængden af plastaffald. Alt for meget plast ender i verdenshavene, og det har store konsekvenser til følge. Men genbruges det rigtigt, er plast faktisk meget CO2-besparende i forhold til andre materialer, og det kan ligeledes genbruges igen og igen. Vi vil med HOMEFARM kapillærkasser gerne bidrage til at nedsætte den forurening, der forekommer som følge af produktionen af plast. Samtidig vil vi introducere en grønnere nytænkning ved at forvandle brugt plast til et nyt, bæredygtigt produceret produkt, som kan omsmeltes, så plasten kan genbruges på ny.

HOMEFARM kan købes hos 85 udvalgte forhandlere og vil i den kommende sæson fra foråret 2020 være tilgængelig hos landets førende planteskoler og plantecentre.