Vi deltager i Verdensmål i Værdikæden

okt 28, 2019

Vi ved hos Schoeller Plast, hvilken enorm og kompleks klimaudfordring vi som samfund i øjeblikket står over for. Vi ved også, at det ikke er alle udfordringer, man løser bedst alene. Den stigende efterspørgsel efter et højere niveau af bæredygtighed indenfor restaurationsbranchen kræver, at vi i fællesskab tænker i nye miljørigtige løsninger.

Derfor er vi meget stolte over at kunne præsentere vores deltagelse i det nyetablerede projekt Verdensmål i Værdikæden – et projekt, der med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål har til formål at udvikle nye, grønne løsninger på nogle af de største aktuelle udfordringer med hensyn til bæredygtighed, som restaurationsbranchen står over for. Vi vil med deltagelse i projektet bidrage til at undersøge vores fælles udfordringer og yderligere gennem bæredygtige løsninger bidrage til i fællesskab at skabe en grønnere fremtid.

Hos Schoeller Plast vil vi særligt være involveret i den cirkulære restauration, som har fokus på, hvordan restaurationerne løbende kan blive dygtigere til at genanvende ressourcer. Helt konkret skal vi som virksomhed bidrage med at udtænke løsninger til, hvordan restaurationsbranchen på den mest hensigtsmæssige måde for miljøet kan håndtere og genanvende plastemballage.

Verdensmål i Værdikædens gennemgående fokus på at udvikle den cirkulære restauration spiller sammen med vores egen ambition om en målrettet udarbejdelse af bæredygtige metoder for en højere genanvendelighed af plastemballage. Herunder kan vi eksempelvis nævne vores arbejde med måling af kvalitet og levetid på plastprodukterne, som gør os i stand til at udvælge de råmaterialer, der egner sig bedst til det pågældende plastemne og altså sikrer den størst mulige grad af genanvendelse.

REGA, Danmarks Restauranter og Cafeer, Global Compact Network og Industriens Fond er gået sammen og har introduceret ’Verdensmål i Værdikæden’ med det formål at identificere, teste og markedsmodne nye, vækstskabende løsninger for de virksomheder, der udvikler løsningerne. Til slut vil projektet ende ud med et løsningsgalleri bestående af nye, gennemtestede tiltag for at iværksætte nye handlemuligheder for grønnere løsninger hos både store og små aktører i restaurationsbranchen.